(Paper) GRE Practice Questions (Antonym)

GRE Practice Questions (Antonym)

Q1. METTLE:
(A) adhoc
(B) perdition
(C) woe
(D) trepidation
(E) apathy
Answer: D is correct. Mettle means character or courage. The opposite is trepidation, which means fear.

Q2. ABRIDGE:

(A) distend
(B) assail
(C) unfetter
(D) enfeeble
(E) prove
Answer: A is correct. Abridge means to shorten. The opposite is distend, which means to swell or protrude.

Q3. FANATICISM:
(A) delusion
(B) fascism
(C) remorse
(D) cynicism
(E) indifference
Answer: E is correct. Fanaticism means overenthusiastic. The opposite is indifferent.

Q4. MUTABILITY:
(A) simplicity
(B) apprehension
(C) frailty
(D) maverick
(E) tenacity
Answer: E is correct. Mutability means changing. Tenacity is the opposite.

Q5. INEXORABLE:
(A) surreptitious
(B) tractable
(C) jaded
(D) iconoclast
(E) garish
Answer: B is correct. Inexorable means rigid or uncompromising. The opposite is tractable, or yielding.

Q6. UNCOUTH:
(A) urbane
(B) travail
(C) sentient
(D) prevaricate
(E) maladroit
Answer: A is correct. Uncouth means crude. The opposite is urbane, or sophisticated.

Q7. VOCIFERATE:
(A) turgid
(B) listen
(C) resurgent
(D) rapacity
(E) vilify
Answer: B is correct. Vociferate means to shout. The opposite is to listen or be silent.

Q8. DISPERSE:
(A) account for
(B) gather up
(C) apply to
(D) concentrate on
(E) take apart
Answer: B is correct. Disperse means to scatter. The opposite is to gather up.

Q9. VENERATE:
(A) detest
(B) disrespect
(C) renew
(D) uncover
(E) deserve
Answer: B is correct. Disperse means to scatter. The opposite is to gather up.

Q10. OBLIVIOUS:
(A) visible
(B) subtle
(C) active
(D) intelligent
(E) mindful
Answer: B is correct. Oblivious means unaware. The opposite is mindful.