(Paper) CMAT Question Paper "Quantitative Maths"

(Paper) CMAT Question Paper "Quantitative Maths"

Directions : In this section you will be given two quantities, one in column A and one in column B. You are to determine a relationship between the two quantities and mark.

1. If the quantity in column A is greater than the quantity in column B.
2. If the quantity in column B is greater than the quantity in column A.
3. If the quantities are equal.
4. If the comparison cannot be determined from the information that is given.

1.Quantity A: (-6)4
Quantity B: (-6)5

(a) if the quantity A is greater;
(b) milk : quart
(c) society : classes
(d) letter : alphabet
(e) time : minutes

Ans : (a)

2.Quantity A: Time to travel 95 miles at 50 miles per hour
Quantity B: Time to travel 125 miles at 60 miles per hour

(a) Quantity A is greater
(b) Quantity A equals Quantity B
(c) Quantity B is greater
(d) Relationship Indeterminate

Ans : (c)

3. Quantity A: (9/13)2
Quantity B: (9/13)1/2

(a) Quantity A equals Quantity B
(b) Relationship Indeterminate
(c) Quantity B is greater
(d) Quantity A is greater

Ans : (c)

4.Quantity A: 4 / 100
Quantity B: 0.012 / 3

(a) Quantity B is greater
(b) Quantity A equals Quantity B
(c) Quantity A is greater
(d) Relationship Indeterminate

Ans : (c)

5. x = 2y+3
y = -2

Quantity A: x
Quantity B: -1

(a) if the quantity in Column A is greater
(b) if the quantity in Column B is greater
(c) if the two quantities are equal
(d) if the relationship cannot be determined from the information given

Ans : (c)

6. x+2y>8

Quantity A: 2x + 4y
Quantity B: 20

(a) if the quantity in Column A is greater
(b) if the quantity in Column B is greater
(c) if the two quantities are equal
(d) if the relationship cannot be determined from the information given.

Ans : (d)

7. Quantity A: The number of months in 7 years
Quantity B: The number of days in 12 weeks

(a) if the quantity in Column A is greater
(b) if the quantity in Column B is greater
(c) if the two quantities are equal
(d) if the relationship cannot be determined from the information given

Ans : (c)

8. Quantity A: 1-1/27
Quantity B: 8/9 + 1/81

(a) if the quantity in is greater
(b) if the quantity in is greater
(c)if the two quantities are equal
(d) if the relationship cannot be determined from the information given.

Ans : (a)

9.r/>s/>0/>

Quantity A: rs/r
Quantity B: rs/s

(a) if the quantity A is greater
(b) if the quantity B is greater
(c) if the two quantities are equal
(d) if the relationship cannot be determined from the information given.

Ans : (b)

10.Quantity A: 0.83
Quantity B: 0.81/3

(a) Quantity B is greater
(b) Relationship Indeterminate
(c) Quantity A is greater
(d) Quantity A equals Quantity B

Ans : (a)

Click Here To Download Full Paper

Courtesy: JbiqDeaL.com

<<Go Back To Main Page